Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Dit was het nieuws van de afgelopen week

Geschreven door Op 16 december 2022

Elke werkdag van 7 tot 9 hoor je in de Costa Blanca Radio Ochtendshow het nieuws uit de regio. Dit was het nieuws van de afgelopen week:

Een nieuwe weg om urbanisaties in Orihuela Costa met elkaar te verbinden, zal dwars door de tuin van een huis in het gebied lopen, volgens plannen die door het gemeentehuis zijn gepubliceerd.

Dit zou de weg verbinden die uit PAU-8 loopt en over de snelweg van Los Almendros naar het begin van Calle Ontario, achter de nieuwe Amenecer-appartementenblokken die worden gebouwd.

Het promotiebedrijf “Benissa Natura” wil naar de rechter stappen, nadat de bouwcommissie van Benissa toestemming heeft geweigerd voor de bouw van een hotel en 9 chalets op de kliffen tussen Pinets en Llobella. Volgens de internetkrant Marina Plaza is het hun bedoeling om Benissa op het niveau van toeristische bestemmingen als Mallorca, Málaga of Griekenland te brengen, 400 banen te creëren en ruim 13 miljoen euro per jaar aan stadsrechten te genereren.—

De verbouwing van het El Pla Park in Alfaz del Pi nadert zijn voltooiing. Het einde van de werkzaamheden is gepland voor eind december. Het park, dat centraal gelegen is in Alfaz del Pi, is maar liefst 2324 vierkante meter groot. Aanvankelijk zouden de werkzaamheden afgelopen maart starten, maar door zwakke gemeentelijke financiën werd het project uitgesteld. Het bedrijf Nerco Infrastructures SL, dat de taak heeft gehad om het park te verbeteren, begon in september aan de klus. Er is ook voor bijna 10.000 euro uitgegeven voor de aankoop van straatmeubilair. Voor de allerkleinsten zijn meubels, spelletjes en andere speelinstallaties aangeschaft.


De wet op de klimaatverandering van de regering van Valencia is gepubliceerd in het regionale officiële bulletin (DOGV), waarmee de wetgeving in de wetboeken wordt vastgelegd. Het document van 78 pagina’s is ontworpen om het ‘sleutelinstrument te zijn om de huidige en toekomstige uitdagingen van de klimaatcrisis het hoofd te bieden’.

Vier mensen die verdacht worden van het exploiteren van een parkeerzwendel op de openbare voorzieningen van de luchthaven Alicante-Elche zijn gearresteerd door de nationale politie. Volgens een politiewoordvoerder zijn ruim 100 voertuigen geïdentificeerd. Staatsluchthavenexploitant Aena zou voor ongeveer € 6.000 zijn opgelicht.

Calpe heeft de jaarbegroting van 41,5 miljoen euro voor 2023 goedgekeurd, een stijging van bijna drie procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Doordat de stad in het lopende jaar 2022 de resterende schuld van bijna € 8 miljoen heeft afgelost, heeft de Ayuntamiento nu ruim € 35 miljoen aan banktegoeden, zo meldt het gemeentehuis. De exploitatiekosten stijgen met 9% tot EUR 15 miljoen, terwijl de investeringen naar verwachting met bijna 30% toenemen tot EUR 3,5 miljoen.

Een voordelige hogesnelheidstrein (AVE) tussen Alicante en Madrid zal vanaf 2 juni 2023 beschikbaar zijn, aangeboden door het particuliere bedrijf Iryo, een joint venture van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Air Nostrum en Trenitalia. Dit zal de eerste goedkopere AVE-service zijn die Alicante omvat.

Het Vlaamse Racing Genk stoomt zich in Benidorm klaar voor de hervatting van het voetbalseizoen. Momenteel heeft de competitieleider tien punten voorsprong in het klassement. Coach Wouter Vrancken is in onze regio op trainingskamp. De Genkse ploeg maakt goede kans om dit seizoen de titel te pakken.

Volgens oppositiepartij PP is de socialistische gemeentehuisleiding van Jávea er verantwoordelijk voor dat de ondernemers en automobilisten niet, zoals in andere gemeenten, de energie- en brandstofkostensubsidie ​​van de provincie Alicante konden aanvragen voor de energiekosten van de eerste helft van 2022. Volgens de PP is de deadline hiervoor half november verstreken, zonder dat de Ayuntamiento van Xàbia enige actie ondernam. De Diputación Provincial had in totaal 9 miljoen euro toegekend.

Er is 2.000 euro ingezameld voor onderzoek tegen bloedkanker bij kinderen. De inzameling vond plaats tijdens de pre-kerstloop van de CEIP Santa Maria Magdalena basisschool in Benitatxell. Elk jaar krijgen in Spanje 350 kinderen de diagnose van deze ziekte, van wie er 70 overlijden.

De Guardia Civil heeft maandag een zoekactie opgezet, waarbij een helikopter, het speciale onderwaterteam (GEAS) en de maritieme reddingsdienst betrokken waren, nadat naar verluidt een 43-jarige man overboord was gevallen tijdens werk op een vissersboot voor de kust van Calpe. Helaas vonden reddingsdiensten dinsdag om 09.20 uur, twee zeemijl van de Peñon-rots, een levenloos lichaam dat in zee dreef.

Een 76-jarige Britse vrouw lijdt nog steeds aan de gevolgen van een gewelddadige overval die maandag plaatsvond, nadat ze een aantal verwondingen had opgelopen. De gepensioneerde werd aangevallen nadat ze boodschappen had gedaan in een supermarkt in San Luis, Torrevieja.

De operatie van de Nationale Politie die in september de grootste werkplaats voor het vervalsen van € 500-biljetten in Europa heeft gesloten, heeft nog twee arrestaties verricht en vier adressen doorzocht, twee in Altea en twee in Picassent (Valencia). De arrestanten worden ervan verdacht samen te hebben gewerkt met de bende, waarvan 12 vermeende leden in de eerste fase van de operatie zijn gearresteerd, door de aankoop van apparatuur uit het buitenland om de bankbiljetten te vervalsen te vergemakkelijken, aldus een woordvoerder van de politie.