Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Mathieu van der Poel wint Wereldbekermanche in Benidorm

Geschreven door Op 22 januari 2023

Mathieu van der Poel heeft de Wereldbekermanche in Benidorm op zijn naam geschreven. De Nederlander haalde het na een prangend duel voor Wout van Aert, die in een verraderlijke sprint maar net kon recht blijven. Voor het eerst streek de Wereldbeker veldrijden neer in Benidorm. Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Tom Pidcock kwamen er voor het eerst sinds de Azencross in Loenhout eind december nog eens samen aan de start van een cross, Europees en Belgisch kampioen Michael Vanthourenhout moest dan weer in laatste instantie verstek geven door ziekte.

Van der Poel klaagde voor de trainingsonderbreking nog over pijn in de rug, maar daar was in Benidorm weinig van te merken. De Nederlander schoot als een speer uit de startblokken. Wereldkampioen Pidcock vond het nog niet snel genoeg gaan en deelde enkele stevige prikken uit, maar op de razendsnelle omloop bleek het bijzonder moeilijk om een verschil uit te bouwen.

Pidcock leek even de beste man in koers, maar zakte in de vierde ronde plots door het ijs toen Van der Poel en Van Aert stevig doortrokken op een oplopende asfaltstrook. Beslissend was het moment niet, maar het werd wel duidelijk dat de Brit te kort zou komen voor de overwinning.

Tijdens het vervolg van de cross bleven Van der Poel en Van Aert aan elkaar gewaagd, waardoor Sweeck en Iserbyt mee de slotronde indoken. Daarin speelden ze geen rol van betekenis – een duel tussen Van der Poel en Van Aert zou beslissen over de zege. De Nederlander maakte er een langgerekte sprint van en haalde het voor Van Aert, die in de sprint nog ei zo na in aanraking kwam met de dranghekken.

Bron: HLN