Vliegveld Alicante-Elche verkozen tot beste van Europa

Written by on 7 maart 2019

Vliegveld Alicante-Elche is door de International Airport Council (ACI) verkozen tot beste van Europa in de categorie van 5 tot 15 miljoen passagiers op jaarbasis. Het ACI benadrukt de uitstekende kwaliteit van de installaties en goede service voor de reizigers.

De Airport International Council omvat 1.960 terminals wereldwijd.

De Airport Service Quality Awards (ASQ) vertegenwoordigen de hoogste onderscheiding voor luchthavenexploitanten over de hele wereld.

Om dit te beoordelen, zijn onafhankelijke onderzoeken van cruciaal belang voor de passagiers die de luchthaven passeren. Ondervraagde reizigers kregen uiteenlopende vragen voorgelegd, over onder andere het comfort, toegangsfaciliteiten en het commerciële aanbod.

De provinciale luchthaven doet het daarmee veel beter dan andere Spaanse luchthavens zoals Sevilla, Bilbao en València en verschillende andere europse luchthavens. De luchthaven sloot 2018 af met 14 miljoen passagiers en honderd bestemmingen.

In Europa versloeg de luchthaven andere terminals met een vergelijkbaar passagiersverkeer, zoals die van Edinburgh, Glasgow, Birmingham, Lyon, Napels, Bologna, Nice, Basel en Göteborg.

Het is de eerste keer dat de luchthaven Alicante-Elche de onderscheiding verkrijgt, na zijn toetreding in 2013 tot het ASQ-programma van ACI, een kwaliteitsmeetsysteem waarmee het niveau van de aangeboden service kan worden getest en vergeleken met dat van de luchthavens in de rest van de wereld van vergelijkbare grootte.

De directeur van de luchthaven, Tomás Melgar, onderstreept dat “wij zeer verheugd zijn deze onderscheiding te ontvangen die voortkomt uit de evaluaties die passagiers maken van onze faciliteiten en diensten, na het implementeren van een kwaliteitsplan waaraan alle luchthavenmedewerkers hebben deelgenomen. , deze erkenning moedigt ons aan om te blijven werken aan het verbeteren van de ervaring van onze gebruikers “, aldus Melgar.

Driekwart van de 100 meest actieve luchthavens ter wereld maken deel uit van dit servicekwaliteitsprogramma, wat betekent dat in 2018 meer dan de helft van de 8,3 miljard passagiers in de wereld een luchthaven van ASQ passeerden.

Nieuw restaurantgebied
Aena heeft recent de vernieuwing van het horeca-aanbod van de luchthaven bekendgemaakt, die 18 locaties en een oppervlakte van meer dan 5.600 m2 krijgt.

Deel dit met je vrienden, like & share

Costa Blanca Radio Live

ON AIR

Current track
TITLE
ARTIST

Background