Current track

Title

Artist

Background

Nieuws inzake coronavirus in Spanje

Het coronavirus slaat Spanje duidelijk niet over en de Spaanse regering heeft hier dan ook actie op ondernomen.
Costa Blanca Radio zal zich in deze onzekere tijden inzetten om de Nederlandstaligen van belangrijke zaken inzake het coronavirus op de hoogte houden.15 maart 2020

De Spaanse overheid heeft afgelopen vrijdag 13 maart 2020 voor 15 dagen de noodtoestand afgeroepen over Spanje. Horeca en scholen zijn gesloten en de meeste winkels zullen hun deuren gesloten moeten houden.
De winkels die open zullen blijven zijn: supermarkten, benzinestations, telecommunicatiewinkels, dierenwinkels en postkantoren.
Men wordt verplicht op dit moment thuis te blijven op last van boetes om zodoende verspreiding van het coronavirus zo snel mogelijk de kop in te drukken zodat het gewone leven in Spanje weer door kan gaan.

Houdt u zich alstublieft aan deze regels. Voor uzelf en uw omgeving.

Er zijn uitzonderingen waarvoor u zich wél over de openbare wegen mag verplaatsen. Dit zijn per decreet van 14 maart 2020:
– De aanschaf van voedsel, geneesmiddelen en basisbehoeften;
– Indien u medische hulp nodig heeft, naar gezondheidscentra;
– Om naar uw werk te reizen, professionele of zakelijke dienstverlening uit te voeren;
– Het terugkeren naar uw woonplaats;
– Indien u hulp en zorg biedt aan ouderen, minderjarigen, afhankelijke personen, mensen met een handicap of bijzonder kwetsbare mensen;
– Indien u naar een bank moet.

Blijft u alstublieft kalm. Er is geen reden tot paniek en geen noodzaak tot hamsteren. Er is genoeg te eten. Premier Sánchez roept op tot een normaal inkoopgedrag zodat een ieder de benodigde boodschappen in huis kan halen.
Aanvullend wordt met nadruk geadviseerd om te stoppen met roken en zeer terughoudend te zijn met alcoholgebruik, iets wat in deze tijd juist heel verleidelijk zou kunnen zijn. Uitgerekend deze groep mensen kent een verhoogd risico.

Deel dit met je vrienden, like & share