Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Het regionieuws uit de Ochtendshow van maandag 5 december 2022

Geschreven door Op 5 december 2022

Heb je vanochtend de Ochtendshow gemist? Hier het belangrijkste regionieuws dat we vanochtend gemeld hebben:

De stad Javea en de Universiteit van Alicante hebben een soort onderwatermuseum gecreëerd in de archeologisch rijke baai van Portitxol, waar duikers op verschillende stations naar geprepareerde mariene archeologische vondsten kunnen gaan duiken. Daar leggen panelen de oorsprong van de vondsten uit. Het gaat met name om talrijke ankers van gezonken schepen, die als historisch worden bestempeld. Rode boeien zijn beschikbaar voor bezoekende boten om voor anker te gaan, gele boeien geven de te duiken route aan.

—-

In een poging de stad op te fleuren, heeft de burgemeester van Elche, Carlos Gonzalez, aangekondigd dat de gemeenteraad € 9.963.980 heeft ontvangen om een facelift uit te voeren in de wijk Porfirio Pascual in Carrus. De Consell heeft nu toestemming gegeven voor het verlenen van subsidies voor het herstel van de buurt als onderdeel van het Plan voor Herstel, Transformatie en Veerkracht. “Het doel is om Porfirio Pascual te transformeren en om te vormen tot een wijk van de 21e eeuw”, voegde de burgemeester eraan toe. De voorgestelde actie heeft betrekking op een gebied van 18 gebouwen en 302 woningen, met een bevolking van 774 mensen. Het gebied wordt gekenmerkt door de grote kwetsbaarheid van de bewoners op residentieel, economisch en sociaal gebied en door een ernstige situatie van ondermaatse huisvesting.

——

Tussen half juni en half september dit jaar heeft de gratis busdienst tussen Teulada, Moraira en de stranden meer dan 17.000 passagiers vervoerd. Dat zijn er bijna 200 per dag. Dit betekent een verviervoudiging ten opzichte van de zomer van 2021. Behalve in de zomer wordt de bus ook met Pasen ingezet.

Je hoort de Costa Blanca Radio Ochtendshow met Rene Visschers elke maandag tot en met vrijdag van 7 tot 9.