Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Het regionieuws van woensdag 7 december

Geschreven door Op 7 december 2022

Elke werkdag tussen 7 en 9 praat Rene Visschers je in de Ochtendshow bij over het nieuws uit de regio. Dit is het nieuws van vandaag:

De oppositiepartij Partido Popular beschuldigt de coalitieregering van Altea (Compromís/PSOE) van het gebrek aan nieuwe speeltuinen en het gebrek aan onderhoud en schoonmaak van de bestaande. Zelfs met de herinrichting van openbare ruimtes, zoals de strandpromenade, was het resultaat niet meer dan een miezerig speeltuintje met een glijbaan, aldus de PP. Het wegnemen van parkeerplaatsen vinden de stadsbestuurders uiteraard belangrijker dan het creëren van kindvriendelijke ruimtes, zo voegt de PP daar aan toe.

De Comunitat Valenciana heeft duizend hectare kliffen in de gemeenten Jávea, Benitachell en Teulada ingedeeld in de twee categorieën landschap en vogelreservaat (ZEC en ZECA) in het kader van de zogenaamde Europese “Rode Natura 2000”. Dit gebied omvat onder andere de eilanden Portitxol en Descubridor van Jávea, evenals de Cabo de la Nao en de baaien van Moraig (Benitachell) en Granadella.

Het binnenzwembad van Calpe zal doordeweeks geopend zijn van 07.00 uur tot 22.00 uur, op zaterdag van 08.00 uur tot 14.00 uur en indien nodig ook op zaterdagmiddag en zondag. De administratie wordt overgenomen door het bedrijf Illitia Mediterrànea, dat bijna 50.000 euro per jaar zal ontvangen van de Ayuntamiento. De heropening staat voor de deur na uitgebreide renovatiewerken

Je hoort de Ochtendshow elke maandag tot en met vrijdag van 7 tot 9, op FM via 97.6 in de regio Javea en via 101.5 FM in Groot Benidorm, via www.CostaBlancaRadio.nl, Tune-In en nu ook via de Costa Blanca Radio app. Binnenkort beschikbaar in de Appstore, en nu al beschikbaar via de Google PlayStore.