Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Meer directe busverbindingen met Alicante Airport vanaf de Costa Blanca

Geschreven door Op 16 mei 2019

De regionale autoriteiten hebben een nieuw contract goedgekeurd om de huidige busdiensten te verbeteren. Ook komen er nieuwe rechtstreekse busdiensten naar de luchthaven Alicante-Elche en het AVE hogesnelheidstreinstation vanuit verschillende steden aan de Costa Blanca. Het gaat om de plaatsen Altea, L’Alfas del Pi, Benissa, Dénia, Jávea, Gata de Gorgos, Pedreguer en Teulada.

In de toekomst zullen 13 bussen de routes bestrijken, die een directe busverbinding bieden naar de luchthaven en toeristische bestemmingen. Daarnaast wordt het AVE-station verbonden met de universiteit en de diensten tussen de stad Alicante en andere steden zullen worden verbeterd. De regionale regering van Valencia heeft nu het nieuwe project van het openbaar vervoer CV-202 Las Marinas-Alicante, die “is ontworpen om het huidige aanbod voor ongeveer 652.000 inwoners optimaliseren” aangenomen. Het vliegveld Alicante-Elche is daarmee “een van de referentiepunten” van het transport.

Er worden ook verbeteringen aangebracht aan de verbindingen van middelgrote steden met de stad Alicante, het plaatselijke AVE-station en de universiteit. Deze omvatten Villajoyosa, Callosa d’en Sarrià, L’Alfàs del Pi en La Nucía. Het toeristische bolwerk Benidorm bezit dit privilege al. op korte termijn vindt de openbare aanbesteding plaats. De concessie loopt tien jaar. De 13 bussen zullen ongeveer 2.071.000 kilometer per jaar gaan afleggen. Foto: Flickr / Septem Trionis.

Costa Blanca Radio regionieuws redactie