Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Nieuwsupdate donderdag 27 mei 2021

Geschreven door Op 27 mei 2021

In de stedelijke centra van Teulada en Moraira wordt op termijn gratis parkeren ingevoerd. Dat blijkt uit de statuten die door het stadhuis worden ingevoerd. Momenteel staan er in de stedelijke centra nog betaalautomaten. Op welke termijn die worden weggehaald is nog niet bekend.

De gemeente Almoradí heeft een investeringsplan van 12 miljoen euro aangekondigd. Het is daarmee het grootste in de geschiedenis van de gemeente.
De uitgaven zullen worden besteed aan ‘openbare infrastructuur. Volgens de gemeente zullen de werkzaamheden zeer positieve gevolgen hebben voor het welzijn van alle bewoners.

Ook de Costa Blanca krijgt vanaf komende week te maken met een gewijzigd tariefsysteem voor elektriciteit. Consumenten wordt geadviseerd om hun gewoontes te onderzoeken, en eventueel te veranderen, om zo te voorkomen dat ze meer gaan betalen. Doordeweekse avonden, weekenden en nationale feestdagen zullen volgens de nieuwe regels goedkoper worden.

Een dorp in het binnenland heeft de namen van 14 straten veranderd, waarvan er 11 waren gewijd aan maagden en heiligen. Het gaat om de gemeente Castell de Castells. Van de straten zijn er zes omgeschreven naar de Valenciaanse wijze. De gemeente heeft ervoor gekozen om religieuze namen te schrappen.

De rechtbank heeft uitspraak gedaan in de zaak tegen een jonge vrouw. De vrouw was onder invloed van drank en drugs, toen ze eerder inreed op het triatlonteam van Jávea. Het incident vond plaats op de N-332. De vrouw is veroordeeld tot drie jaar en negen maanden gevangenisstraf.

In Altea zijn de bouwwerkzaamheden aan de boulevard en op het strand begonnen. Het doel is om de strandpromenade te vernieuwen en het aantal parkeerplaatsen te verkleinen, om met de gewonnen ruimte het strand te kunnen uitbreiden. In totaal wordt ruim vier miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe promenade. De werkzaamheden zullen naar verwachting twaalf maanden in beslag nemen.

In Albir heeft de Bulevar de los Músicos, die eindigt op het strand, een grondige revisie ondergaan. Eerder werden al bomen en struiken gesnoeid. Recent zijn onkruid en kreupelhout verwijderd, en is regulier onderhoud uitgevoerd. Dat gebeurt in voorbereiding op het zomerseizoen.

In Elche heeft de lokale politie een 51-jarige man gearresteerd. Dat gebeurde na een incident dat dinsdag 18 mei plaatsvond. De verdachte zou werknemers van een winkel in de stad met een vuurwapen hebben bedreigd. De verdachte vluchtte met geld en sieraden. Bij de arrestatie van de man, werd ook het vuurwapen aangetroffen. Het bleek een luchtdrukpistool te zijn.

Batman komt in de nieuwe comic, Batman: The World, die vanaf 14 september 2021 te koop zal zijn, naar de populaire kustplaats Benidorm. De superheld komt naar de Costa Blanca, en zal onder andere te zien zijn terwijl hij op een Osborne stier zit, en over de kustplaats kijkt. Dat meldt de website Spanjevandaag punt com. Dat Batman naar Benidorm komt is te danken aan de Spaanse stripcartoonist Paco Roca, die de bekende Bruce Wayne naar de kustplaats laat komen, voor een missie waar de superheld tegen een kwaadaardige entiteit moet vechten.