Politiebureau Benissa ‘s nachts dicht

Written by on 14 maart 2019

De lokale politie van Benissa moderniseert. Volgens een woordvoeder wil de politie effectiever werken en dichter bij de burgers staan, ondanks het personeelstekort. Een van de belangrijkste maatregelen is om het politiebureau in de toekomst ‘s nachts gesloten te houden, zodat de die nachtdienst heeft kan patrouilleren in plaats van te wachten op kantoor voor de uiterst zeldzame nachtelijke oproepen.

“In noodsituaties kan sneller worden gereageerd”, aldus politiedirecteur Domingo Anarte. In plaats van een functionaris op het bureau die de patrouille aanstuurt, wordt deze stap weggelaten en komt de oproep rechtstreeks bij de patrouille binnen.

Zelfs als inwoners ‘s nachts rechtstreeks naar het politiebureau willen gaan, blijft dat mogelijk: via een WIFI-verbinding kan de patrouille contact hebben met de persoon en zelfs de deur openen van het politiebureau in geval van nood.

Andere wijzigingen van de lokale politie, die nu over slechts 20 ambtenaren beschikt, zijn een eenheid voor de bescherming van slachtoffers van huiselijk geweld en een eenheid voor verkeers- en verkeersveiligheid, die ook verkeersveiligheidsonderwijs op scholen verzorgt. Voor de bescherming van slachtoffers is de officiële Amparo Costa verantwoordelijk.

Deel dit met je vrienden, like & share

Costa Blanca Radio Live

ON AIR

Current track
TITLE
ARTIST

Background