Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Regionieuws dinsdag 20 december 2022

Geschreven door Op 20 december 2022

Elke werkdag hoor je tussen 7 en 9 in de Ochtendshow met Rene Visschers het nieuws uit de regio in de Ochtendshow Nieuwsupdate. Dit is het laatste nieuws uit de regio. 

Het zandduinensysteem op de plek van het lang verlaten maar nu afgebroken hotel Arenales del Sol in Elche is nu volledig hersteld, zo meldt het stadhuis. Het werk is uitgevoerd door het ministerie van de afdeling Kust van de ecologische transitie.

Ecovidrio, het recyclingbedrijf zonder winstoogmerk, en het gemeentehuis van Guardamar, hebben een kerstbewustmakingscampagne gelanceerd. Onder de titel Tenemos Razones de Peso (We hebben gewichtige redenen) hopen ze samen de lokale bevolking aan te moedigen hun glas te recyclen in de feestelijk ogende rode containers die zijn geïnstalleerd op Guardamar’s Plaza de la Constitucion, Avenida Cervantes en Calle Ingeniera Mira. Het initiatief, dat op 22 december start, duurt tot 5 januari en nodigt inwoners en bezoekers uit om te recyclen tijdens een seizoen waarin meer flessen worden gekocht – en geleegd – dan op enig ander moment van het jaar, goed voor een vijfde van het jaarlijkse totaal van Spanje. Volgens cijfers van het bedrijf recycleerde Guardamar in 2021 528.818 kilo glas, wat neerkomt op iets meer dan 33 kilo per inwoner.

AENA is begonnen met de bouw van een ophaalparkeerplaats bij de aankomsthal van de luchthaven van Alicante met plaats voor 27 voertuigen. De eerste 10 minuten in het nieuwe gebied, dat tegen het voorjaar klaar moet zijn, zullen de eerste 10 minuten gratis zijn en de zaken voor privévoertuigen vereenvoudigen. Hoewel AENA drie jaar geleden drop-off parkeerplaatsen beschikbaar heeft gesteld buiten de vertrekhal van de luchthaven, mochten sinds de inhuldiging van de “nieuwe” luchthaven in 2011 alleen bussen, touringcars en taxi’s stoppen in de aankomstzone.

Aan de stank die wordt veroorzaakt door de overbelaste of slecht functionerende rioolwaterzuiveringsinstallatie op het strand van Benissa-La Fustera komt binnenkort een einde. Dat zegt althans burgemeester Arturo Poquet, die recent aan de bewoners aankondigde dat er een nieuwe faciliteit gepland is voor € 150.000.

De regionale overheid trekt voor 2023 44 miljoen euro uit om ‘kwetsbare collectieven’ te helpen hun recepten te betalen. Vice-president in Valencia, Aitana Mas, zegt dat de maatregel is aangenomen door het regionale parlement.

Een automobilist heeft in Teulada de controle over zijn voertuig verloren. Het voertuig reed bijna een huis binnen en kwam tegen de gevel tot stilstand. Volgens een woordvoerder van de provinciale brandweer is de bestuurder via de kofferbak uit de auto gehaald. Over de toestand van het slachtoffer is verder niets bekend.