Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Alicante: ruim 600 kilometer aan Spaanse wandelpaden digitaal

Geschreven door Op 7 november 2020

De bergen van Alicante herbergen tal van mooie routes. Dankzij een project van de Universiteit van Alicante kan iedereen nu de verborgen pareltjes ontdekken. Meer dan 600 kilometer aan bergroutes is digitaal vastgelegd.

De Universiteit van Alicante(UA) riep het project “Sendero de Gran Recorrido de la Montaña de Alicante” in het leven. Hiervoor werd samengewerkt met het Digital Intelligence Center van de Provincie Alicante (CENID), de Universiteit Miguel Hernández van Elche (UMH) en 27 lokale wandelverenigingen. Met behulp van meerdere Google Trekker camera’s zijn 34 etappes vastgelegd.

Educatief project

Meer dan honderd vrijwilligers van 27 wandelverenigingen hielpen gedurende een paar jaar mee om de beelden vast te leggen. Het oorspronkelijke doel was educatief maar inmiddels is er iets veel groters ontstaan. Wetenschappers willen in samenwerking met informaticastudenten nog meer inhoudelijke informatie toevoegen op het gebied van geologie, geschiedenis, etnografie, kunst, klimatologie, landbouw en literatuur.

Ook wil men duurzaamheid stimuleren door middel van innovatieve digitale strategieën. Het duurt nog even voordat alles is afgerond. Intussen kun je vast genieten van de mooie beelden van en de praktische informatie over de 34 bergroutes.

Redactie: Cécile van der Spek / InSpanje.nl