Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Coronavirus-crisis dwingt tot drastische maatregelen

Geschreven door Op 16 maart 2020

Costa Blanca radio is gestart met updates rond de corona-crisis. Steeds meer luisteraars vroegen daarom. Costa Blanca radio staat midden in de samenleving en is daarom gestart met extra berichtgeving, via onze sociale mediakanalen, onze website en met updates op de radio. De updates zijn dagelijks te beluisteren tussen 06.30 en 20.30 uur op het halve uur, meteen na de hoofdpunten van het radionieuws.

De Spaanse premier Pedro Sanchez heeft aangekondigd dat het voor mensen in Spanje verboden is om hun huis te verlaten, met uitzondering van naar hun werk gaan, eten of essentiële benodigdheden kopen, naar een ziekenhuis gaan of een bejaarde of minderjarige onder hun hoede nemen. Als mensen hun huis verlaten voor een van die uitzonderingen, dan doen ze dat op eigen risico, aldus Sanchez. Ondanks de drastische maatregelen namen de mensen in Spanje zaterdag de tijd om hun dankbaarheid te betuigen aan de gezondheidswerkers van het land door vanaf hun balkons te applaudisseren.

Het aantal wereldwijde gevallen van coronavirus is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voorbij de 152.000 met tot nu toe ruim 5.400 doden. Er zijn gevallen gemeld in 141 landen. China blijft het zwaarst getroffen land, met ruim 81.000 gevallen, maar het aantal nieuwe infecties daalt tot een tiental per dag. Italië volgt met ruim 21.000 gevallen en een enorme piek van 3.000 nieuwe gevallen in de afgelopen 24 uur.

Verder zijn er nieuwe maatregelen voor luchtvaartmaatschappijen. De luchtvaartsector is hard getroffen, met een dalende vraag naar passagiers en wereldwijde reisbeperkingen. Meer Europese luchtvaartmaatschappijen hebben annuleringen van vluchten van en naar Spanje aangekondigd, waar de regering zaterdag strikte beperkingen op het openbare leven heeft aangekondigd.

Nieuwstips? Mail de Costa Blanca radio nieuwsredactie via studio@costablancaradio.nl of whatsapp 659 169 527.