Current track

Title

Artist

Background

Update 16 maart 2020: Defensie zet militairen in, politici besmet

Written by on 16 maart 2020

Luister naar de Corona-Update, dagelijks van 06.30 – 20.30 uur op het halve uur, meteen na de hoofdpunten van het radionieuws.

Het virus verspreidt zich over Europa. Italië blijft volledig vergrendeld, met het op één na hoogste aantal gevallen wereldwijd na China. Er komen rapporten binnen van ziekenhuizen die worstelen met het aantal patiënten. De inwoners van Spanje mogen hun huis nu niet verlaten; ze kunnen alleen vertrekken voor werk, boodschappen of noodvoorraden, ziekenhuisopnames en de zorg voor andere familieleden. Frankrijk heeft inmiddels ook alle bars, restaurants, cafés, clubs en bioscopen gesloten.

Veel Europese landen – met name Spanje, Frankrijk en Duitsland – hebben deze week dramatische pieken in het aantal gevallen gezien, met honderden nieuwe infecties per dag.

Terwijl het coronavirus zich verspreidt, worden ook politici en hun families getroffen. Velen zijn de voorbije dagen getest, en sommigen bevestigen dat ze het virus hebben opgelopen. In ons land is de vrouw van premier Pedro Sanchez positief getest. Ze zijn beide in goede staat en volgen de preventieve maatregelen van gezondheidsfunctionarissen. In de VS testte president Donald Trump negatief op het virus, nadat hij in contact kwam met Braziliaanse afgevaardigden die na de bijeenkomst positief testten. In Frankrijk zijn vier politici positief getest. De Nederlandse minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, ‘voelt zich goed’, maar zal op advies van de RIVM de komende twee weken thuiswerken. Ze laat dat weten nadat duidelijk werd dat de Indonesische minister van Transport het coronavirus blijkt te hebben. Van Nieuwenhuizen heeft hem afgelopen woensdag ontmoet in de haven van Jakarta.

Nieuwstips? Mail de Costa Blanca radio nieuwsredactie via studio@costablancaradio.nl of whatsapp 659 169 527.

Deel dit met je vrienden, like & share