Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Costa Blanca Regionieuws dinsdag 29 november 2022

Geschreven door Op 29 november 2022

Elke maandag tot en met vrijdag hoor je in de Ochtendshow, tussen 7 en 9, het nieuws uit de regio. Heb je de ochtendshow gemist? Geen nood, dit is het nieuws van vandaag:

Voetbalwonder Xavi Simons, die momenteel in Qatar is als onderdeel van de Nederlandse WK-ploeg, groeide op in Rojales. En de gemeenteraad vond dat ze daar iets mee moesten. Daarom is nu het gemeentelijke voetbalveld naar Simons vernoemd. De voltallige raadsvergadering keurde een motie goed om het kunstgrasveld officieel de ‘Campo Municipal de Fútbol Xavi Simons’ te noemen.

—-

De wet op de klimaatverandering van de regionale regering heeft eindelijk groen licht gekregen van het parlement van Valencia. Dat gebeurde tijdens de laatste geplande zitting van het jaar. De wetgeving is een ‘verbintenis van de Valenciaanse samenleving aan haar toekomstige generaties’. Dat zei Isaura Navarro, regionaal wethouder voor de ecologische transitie. “We hebben onze plicht gedaan om te voldoen aan de dringende noodzaak om de Valenciaanse economie koolstofvrij te maken en ons aan te passen aan de uitdagingen van de klimaatverandering”, verklaarde ze.

—-

Burgemeester Toni Pérez van Benidorm is niet blij met de keuze van het regionale parlement in Valencia. Dat heeft namelijk de zogeheten ‘toeristenbelasting’ goedgekeurd. De tasa turística zal over een jaar van kracht worden. Het is echter aan de gemeentehuizen om te beslissen of ze de heffing toepassen op overnachtingen in toeristische accommodaties in hun gemeente. Veel gemeenten met verschillende politieke overtuigingen zeggen dat ze dit niet zullen doen. Ook Pérez heeft eerder al meerdere malen kritiek geuit op de belasting. De burgemeester van Benidorm heeft al aangekondigd dat zijn raad deze belasting niet zal invoeren.