Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Regionieuws vrijdag 9 december 2022

Geschreven door Op 9 december 2022

Elke werkdag tussen 7 en 9 praat Rene Visschers je in de Ochtendshow bij over het nieuws uit de regio. Dit is het nieuws van vandaag:

Alicante helpt met kerstinkopen doen met honderd gratis mini-winkelwagentjes op de gemeentelijke markt. De karren, die door de gemeente zijn aangekocht, hebben een inhoud van 75 liter en zijn voorzien van een beveiligingssysteem zodat ze niet gestolen kunnen worden. De trolleys moeten het winkelen gemakkelijker maken door het winkelend publiek te helpen geen zware tassen te dragen en sneller door de markt te bewegen. De trolleys zullen worden uitgedeeld op verschillende toegangspunten tot de markten, in de liften en in de buurt van de parkeergarages.

Altea gaat de energie-efficiëntie van 346 woningen in die gemeente verbeteren, dankzij het hulpprogramma van het ministerie van vervoer, mobiliteit en stedelijke agenda voor het opknappen van lokale woningen. Altea heeft € 5 miljoen aangevraagd voor woningen in het stadscentrum. Inmiddels is de toekenning van deze fondsen bevestigd, met een extra € 1 miljoen afkomstig van het gemeentehuis. De acties zijn gericht op het bestrijden van energiearmoede, het verbeteren van de levenskwaliteit in woningen en het koolstofvrij maken van verwarmings- en koelsystemen.

Sportfans zullen blij zijn te horen dat het Paco Hernandez Sports Center in Santa Pola een opknapbeurt krijgt. De werkzaamheden kosten naar verwachting € 531.000. Het nieuwe sportcentrum van Paco Hernandez krijgt een nieuw multisportveld voor voetbal, basketbal, handbal en volleybal. Daarnaast wordt de begane grond van de huidige tribunes gebruikt voor opslag. Er komen nieuwe kleedkamers en bergingen en de verlichting in het sportcentrum krijgt een upgrade. Tot slot krijgt ook de gevel een nieuwe uitstraling.

Je hoort de Ochtendshow elke maandag tot en met vrijdag van 7 tot 9, op FM via 97.6 in de regio Javea en via 101.5 FM in Groot Benidorm, via www.CostaBlancaRadio.nl, Tune-In en nu ook via de Costa Blanca Radio app. Binnenkort beschikbaar in de Appstore, en nu al beschikbaar via de Google PlayStore.