Current track

Title

Artist

Background

Spaanse premier in Valencia voor lancering herstelplan tegen effecten Covid-19

Written by on 10 november 2020

De Spaanse premier koos Valencia om zijn ‘Herstel, Transitie en Veerkracht Plan’ te lanceren en als startpunt voor zijn rondreis door de autonome regio’s. Met het plan wil de regering Spanje uit de door het coronavirus veroorzaakte recessie halen. Het evenement rond de lancering werd gehouden in de Stad van Kunsten en Wetenschappen in aanwezigheid van de regiopresident Ximo Puig, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, verschillende instellingen en beroepsverenigingen. Het Europese volkslied, Beethovens Ode aan de Vreugde vormde de aftrap ervan. Vreugde kon er inderdaad zijn over de 21 miljard euro aan steun die het land hoopt te ontvangen.

Puig bedankte Sánchez dat hij voor Valencia had gekozen voor de lancering van zijn plan en sprak over de mogelijke 190.000 banen die de komende zes jaar met de financiering in de regio zouden kunnen worden gecreëerd. Puig riep ook andere regio’s op om hun ‘verantwoordelijkheden’ te nemen tegen de tweede golf van de gezondheidspandemie.

Sánchez begon zijn presentatie met een knipoog naar de Valenciaanse cameraman Luís García Berlanga, wiens satirische film uit 1953, Bienvenido Mister Marshall, het verhaal vertelde van hoe een dorp zich voorbereidde om enkele bezoekende Amerikaanse diplomaten te verwelkomen, in de hoop op wat Amerikaanse financiering. Het bleek dat het konvooi niet stopte en dat ze niet het geld kregen waarop ze hadden gehoopt.

De Spaanse premier maakte van de gelegenheid gebruik om in te gaan op de actuele stand van zaken van het coronavirus in het land. Hij gaf aan dat een snelle massale vaccinatiecampagne tegen corona niet eerder dan een half jaar te verwachten is. Deze zou dan samenvallen met het einde van de op 25 oktober afgekondigde Staat van Alarm. ‘De nieuwe vaccins zouden tegen die tijd (mei) klaar kunnen zijn, samen met de seizoenswisseling en dat zal ons helpen om geleidelijk aan terug te keren naar een ‘nieuw normaal’, zei Sánchez tijdens de ceremonie.

Redactie: InSpanje.nl

Deel dit met je vrienden, like & share