Current track

Title

Artist

Background

Update woensdag 18 maart 2020: agent overleden aan corona, militaire inzet vergroot

Written by on 19 maart 2020

Luister naar de Corona-Update, dagelijks van 06.30 – 20.30 uur op het halve uur, meteen na de hoofdpunten van het radionieuws.

Bij de gemeentepolitie in Madrid is een 58-jarige agent overleden. Juan Sánchez, de overleden agent, was gestationeerd in Vicálvaro. De agent kreeg eerder al te maken met ernstige ademhalingsproblemen. De agent was om die redenen sinds eind februari met medisch verlof vanwege zijn longproblemen. De coronavirus-infectie heeft de situatie verergerd en is overleden.

Spaanse agenten hebben de eerste boetes uitgedeeld voor het doorbreken van het isolement. In Navarra legde de gemeentepolitie een boete op aan twee meisjes die thuis moesten zijn in afwachting van de coronavirustest en die echter op straat fietsten. In Vigo heeft de politie vier jonge mannen gesanctioneerd die naar muziek luisterden in het voetgangersgebied van een parkeerplaats. Nadat ze waren gewaarschuwd door de agenten, gaven ze toe dat ze op de hoogte waren van het verbod, maar rechtvaardigden ze dat ze “rondhingen”. Ook in Galicië , in Pontevedra, werd een man beboet die met een vrouw op de openbare weg liep. Toen de politie eiste dat hij zich identificeerde, reageerde de man door de politie te beledigen en zijn identiteitsbewijs op de grond te gooien.

Er zijn al bijna 2.000 troepen verspreid over bijna heel Spanje om deel te nemen aan inspanningen om strategische gebieden te bewaken. De militaire inzet om de coronaviruscrisis het hoofd te bieden is bijna 2.000 troepen groot en blijft groeien. Militairen zijn al praktisch door heel Spanje verspreid. Baskenland en Catalonië vallen voorlopig nog buiten deze plannen.

Beluister voor meer nieuws de Corona-updates.

Nieuwstips? Mail de Costa Blanca radio nieuwsredactie via studio@costablancaradio.nl of whatsapp 659 169 527.

Deel dit met je vrienden, like & share