Current track

Title

Artist

Background

Vijfenveertig nieuwe flitsers gepland langs Spaanse wegen

Written by on 18 februari 2021

De Spaanse Verkeersdienst is van plan de komende maanden 45 nieuwe flitsers te installeren. Dit brengt het totaal op ruim 1.400 snelheidscontroles in Spanje om snelheidsovertredingen te beheersen en chauffeurs die de snelheidslimiet overschrijden, te controleren.

De regering heeft gezegd dat het proces al is begonnen en dat de flitspalen voornamelijk sectieradars zullen zijn, ook bekend als trajectcontrole, die voor het einde van het jaar operationeel kunnen zijn. De Spaanse verkeersdienst (DGT) zegt dat er momenteel 1.392 radars op de wegen zijn, waarvan 764 vast, 548 mobiel en 80 sectioneel, wat betekent dat ze de tijd bijhouden die een voertuig nodig heeft om tussen het ene punt en het andere te komen .

De directeur van de DGT, Pere Navarro, kondigde vorig jaar aan dat het toezicht op de wegen zou worden verhoogd en dat er naast radars meer drones zouden worden ingezet. Dit komt bovenop de meer dan 100 nieuwe officieren die sinds 2018 bij de verkeerseenheid van de Guardia Civil zijn gekomen, waardoor het totaal op ongeveer 9.150 officieren komt. Er zijn ook plannen om het aantal high-definition camera’s te verhogen om te controleren of mensen in voertuigen hun veiligheidsgordel dragen en of bestuurders hun telefoon niet gebruiken.

De Verkeersdienst heeft sinds 2008 ruim € 1 miljoen per dag geïnd aan boetes voor chauffeurs die de verkeersregels overtreden.

Deel dit met je vrienden, like & share